Op 24 mei 2018 plaatsten we ons eerste bericht op Instagram, met het voornemen om halverwege het jaar een website te starten voor Groene Leefstijl: een middel om mensen te helpen bij het vormgeven van hun duurzamere leven.
Het motto werd: Bewust leven voor een betere wereld. Dat betekent: geïnformeerd zijn en weloverwogen keuzes maken.
Onze middelen om te inspireren zijn blogs, filmpjes en suggesties.
Inmiddels zijn we 30 blogs en 93 berichten op Instagram, 3 filmpjes en 24 suggesties verder en maakten we de balans op. Hoeveel mensen lazen onze blogs? Hoeveel daarvan zijn tot nieuwe inzichten gekomen?

Hoewel we ons hebben voorgenomen om niet te willen overtuigen, hopen wij wel meer mensen op groene paden te leiden. Immers: we spannen ons in voor een betere, rechtvaardiger en schonere wereld, die we met een gerust hart kunnen doorgeven aan onze kinderen en kleinkinderen. Voor dat doel is een groter bereik van Groene Leefstijl nodig. Daarom zullen wij nu ook actief worden op Facebook.
Ons streven was om zelf korte films te maken. Dat is in het afgelopen half jaar nog niet gelukt. Wij gaan ons best doen om dat in het komende jaar wel voor elkaar te krijgen, omdat filmpjes in het algemeen sneller worden gedeeld.
Wie zich aangesproken voelt, nodigen we graag uit om ons te helpen met het schrijven van nieuwe blogs en met suggesties voor films.

Het komende jaar is voor ons in Nederland belangrijk! Met de verkiezingen van de Provinciale Staten op 20 maart 2019 kunnen we mogelijk richting geven aan het beleid van onze regering. Er moet een klimaatakkoord komen dat de aanpak van klimaatverandering niet nog meer op de lange baan schuift dan in de afgelopen decennia werd gedaan.
We kunnen steeds individueel keuzes maken. Groene Leefstijl zal in 2019 proberen daarbij een goede wegwijzer te zijn.