De vegan revolutie

Dit uitgebreide handboek voor een gezonder leven, minder dierenleed en een schoner milieu bestaat uit twee delen waarbij volgens mij de focus vooral op gezondheid en afvallen ligt. Tenminste: zo kwam het bij mij over. Later, mede dankzij de vele mails van Maik zelf (hij antwoordt altijd direct als je een vraag hebt), zag ik ook zijn compassie met de wereld en het immense dierenleed. Sterker nog: na het zien van documentaires als Food inc. was bij deze carnivoor ten top het zaadje geplant. Hierdoor ging hij op zoek naar meer info en dat resulteerde in een grootschalig onderzoek. Hij verwijst daarbij naar bronnen voor zijn gedegen onderbouwing.

In deel 1 gaat het vooral om wat je moet laten en waarom. Wat ik hierbij leerde was dat wij diepgewortelde mindsets hebben. Bij mij persoonlijk herken ik dit als dingen die je gewoon blokt. De menselijke geest kan veel. Het leest niet fijn natuurlijk als je de gruwelen van de vleesindustrie tot je laat doordringen. En als toetje alle info over alle negatieve invloeden op ons lichaam en het milieu, je zou door minder depri worden! Maar dan is daar gelukkig het tweede deel waarin Maik ons laat zien wat je juist wel nodig hebt voor een fit, gezond en slank leven. Bovendien beantwoordt hij heel veel vragen die je bij veganisme hebt over bijvoorbeeld vitamine- en eiwit tekorten die zouden ontstaan, over de vleeseter die wij wel of niet zijn, over zuivel, over vis, eieren en granen. Werkelijk alles wat bij een vegan lifestyle komt kijken legt hij uit. Daarna volgen dan de recepten.

Maik doet dit met grote passie met een jonge schrijfstijl vol ironie, humor en Engelse woorden en uitdrukkingen die helemaal van deze tijd zijn en jonge mensen zullen aanspreken. Het is geen hippie van toen maar wel een man die strijdt voor een echte diervriendelijke en schonere gezonde wereld.

Kijk ook op zijn website:

www.veganrevolutie.nl

Door: Maik S├╝ter

Het boek kopen

Recensie geschreven door:
Karin Bakkers