Bijdragen aan een leefbare wereld doe je ook door de verbinding te zoeken met de natuur en er zorgvuldig mee om te gaan. Ik geniet er zelf ontzettend van. Mijn liefste vrijetijdsbesteding is wandelen. De paden op en de lanen in met mijn fototoestel. Vaak alleen, want dan beleef ik het meest, maar ook graag met anderen. Wandelen doet mij vertragen en haalt de haast uit mijn hoofd. Het geeft me rust en ruimte en een gevoel van diepe verbondenheid met alles wat leeft.
Wandelen is een actieve vorm van natuurbeleving en van alle sportieve outdoor activiteiten de meest duurzame. Het belast de natuur niet als je gewoon op de paden blijft, de dieren niet opschrikt en planten en bomen met rust laat. Ook heb je er afgezien van een paar goeie wandelschoenen en een rugtasje weinig voor nodig.
Zwemmen en fietsen zijn ook vormen van vrijetijdsbesteding in de natuur die nauwelijks milieubelasting opleveren. Wat is er heerlijker dan op een hete zomerse dag te fietsen door lommerrijke bossen met goed gevulde fietstassen vol lekkere hapjes en een flesje bubbels voor een fijne picknick. Boekje mee, luieren, fijne gesprekken en een verkoelende plons in een meertje.

Door regelmatig de natuur in te gaan, planten en dieren te bewonderen, ook met onze kinderen, blijven we ons bewust hoe belangrijk de natuur voor ons is. En hoe kwetsbaar. Onze kinderen zijn de natuurbeschermers van morgen!