Sinds kort haal ik heerlijke groenten en fruit, sappen, brood en nog veel meer bij een Buurderij. Een wat? Een Buurderij! In het woord zitten buren en boeren gezellig gecombineerd. Boeren & Buren is een groot netwerk met als doel om zoveel mogelijk consumenten toegang te geven tot lekkere en gezonde voeding en de lokale landbouw te ondersteunen. Eerlijk en duurzaam. Op het moment dat de producten verdeeld worden, ontmoeten de Buren en Boeren elkaar op een aangename locatie tijdens een wekelijkse boerenmarkt, de “Buurderij” genaamd. In mijn geval is dat bij Groene Wij.

Hoe gaat het in zijn werk?
Ik kijk thuis rustig rond in de webwinkel en plaats voor donderdag een bestelling. Op zaterdag kan ik dan mijn boodschapjes ophalen tussen 10 en 12 uur. Er staat een kopje thee klaar en ik kan kennismaken met de boeren (aanbieders van producten) en met de buren (mensen uit mijn woonomgeving). Super leuk die sociale factor die je er zo maar gratis bij krijgt.

Zelf een buurderij openen?
Kies de lekkerste en beste producten uit jouw streek. Ondersteun de lokale economie en draag bij aan een gezellige buurt. Je kunt ook zelf een buurderij openen. Het concept Boeren & Buren doet lokaal beroep op ondernemende mensen, de zogenaamde Buurderij-Verantwoordelijken die instaan voor de communicatie met de producenten en de uitbouw van een lokaal ledennetwerk. Zij zorgen in eerste instantie voor een gevarieerd aanbod van lokaal lekkers en maken van boodschappen doen opnieuw een sociale en ontspannende ervaring.

Lees meer op BOEREN & BUREN.