Voeding & Gezondheid

Voeding & Gezondheid

Voor onze gezondheid, milieu en dieren is plantaardige voeding van zeer groot belang. Wij laten je zien wat allemaal kan.

Berichten

To Good to Go

To Good to Go

Voedselverspilling Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild. Per persoon wordt in Nederland thuis ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken verspild. In Nederland gooien we per persoon ongeveer 145 euro aan eten en drinken per jaar...

read more
Veganisme en gezondheid

Veganisme en gezondheid

Nooit eerder heb ik me zo bezig gehouden met wat mijn lichaam allemaal nodig heeft aan vitamines en mineralen. Nooit eerder heb ik ook zoveel reacties gehad in mijn omgeving hier over. Bizar eigenlijk want voor mensen die wél dierlijke producten eten is het ook maar...

read more
Een ei hoort er niet bij

Een ei hoort er niet bij

Eet je ook geen eitje meer? Wat is daar nou mis mee? Stel het is een kip uit je eigen tuin? Een vraag die ik regelmatig krijg. Maar inderdaad: ik eet ook geen eitje meer, niet op zondagochtend, niet in de mayonaise, niet in mijn koekje bij de koffie en straks niet met...

read more
Uitvissen?

Uitvissen?

Geen vis meer eten is voor de meeste mensen wat moeilijker. Vissen zijn koudbloedig en hebben geen aaibaarheidsfactor. Ik zal eerlijk zijn, voor mij komt het milieu en gezondheidsaspect hier wat prominenter naar voren dan het dierenleed. In het begin dacht ik dat ik...

read more
Melk, boter en kaas

Melk, boter en kaas

Wie is er niet opgegroeid met melk. Ik herinner mij in ieder geval nog Joris Driepinter die door drie glazen mek per dag te drinken zo sterk werd dat hij zelfs een olifant kon optillen. Daarna kwamen de slogans als “Melk, goed voor elk” en “Melk, de witte motor”. Ik...

read more