Voedselverspilling
Ieder jaar wordt in Nederland tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten verspild.
Per persoon wordt in Nederland thuis ongeveer 41 kilo eten en 57 liter drinken verspild.
In Nederland gooien we per persoon ongeveer 145 euro aan eten en drinken per jaar weg.
Een paar jaar geleden had mijn dochter een baantje bij een eetgelegenheid waar je ook maaltijden mee kan nemen. Ik was en ben er nog steeds fan van omdat ze overheerlijke broodjes hebben, super lekkere gerilde groenten en taartjes om van te watertanden. Alles was heerlijk en vers, maar ……. aan het einde van de dag werd alles wat over was weggegooid! Mijn dochter en ik vonden dat vreselijk, maar dat was nu eenmaal het beleid. Meenemen voor de halve prijs mocht niet en zelfs bewaren voor de varkens of andere dieren was geen optie. Ik hoop van harte dat ze gebruik gaan maken van Too Good To Go, want op die manier kunnen ze hun mooie producten weer op een bord laten belanden in plaats van in de vuilnisbak.

Wat is Too Good To Go?
Het is een app waarmee iedereen gemakkelijk kan bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling. Terwijl je geniet van overheerlijk eten, steun je de lokale ondernemer. De lokale ondernemer heeft minder verspilling èn krijgt nieuwe klanten over de vloer. Goed voor jou, lokale ondernemers en de wereld. Win-Win-Win! Too Good To Go bestaat nu precies 1 jaar! En er zijn een paar mooie mijlpalen bereikt… Meer dan 200.000 maaltijden zijn gered, ze hebben al bijna 1.000 partners in de app, en het team is gegroeid van vier naar veertien medewerkers die zich ‘waste warriors’ noemen.

Download de app!
Download de app en red lekker eten. Ga daarvoor naar App Store of Google Play. Eet voor een klein prijsje en heb een grote impact op het milieu. Maak het verschil!

Wat kun je zelf nog doen om verspilling te voorkomen?

  • Maak een weeklijst van gerechten die je gaat eten, dit maakt dat je precies weet wat je nodig hebt en geen impulsaankopen doet.
  • Wees slim met aanbiedingen: 2 voor de prijs van 1 klikt leuk maar gaat het ook op?
  • Hou bij wat er op is; check je voorraad
  • Vries restjes direct in en hou 1 keer per week dan ook een restjes dag zodat de diepvries niet gaat uitpuilen.
  • Maak soep van restjes groenten
  • Sop elke week je bijna lege koelkast vlak voor boodschappen dag, zo hou je het overzicht en staat er niet iets wekenlang achterin te schimmelen.