Nieuwbouw in Nederland biedt de kans om woonconcepten te herzien. Dat brengen vier studenten mooi in beeld met hun online Magazine over verschillende vormen van duurzaam wonen in Nederland. Naomi Kieler, Dewi van ‘t Hoog, Charlène Koolmees en Sharon Traas zijn tweedejaars studenten van de Fotovakschool in Rotterdam en volgen de opleiding “Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie”. Vanuit de opleiding zijn ze het project duurzaam wonen gestart. Ze schrijven zelf:

Duurzaamheid wordt steeds een belangrijker begrip in onze samenleving, zeker wanneer we dit op een woon- en leefwijze betrekken. Om deze reden hebben wij voor dit onderwerp gekozen. We hebben ons niet gericht op de duurzame leefstijl die iemand kan volgen, maar juist op de verschillende duurzame woonvormen zelf, en dan voornamelijk alternatieve huizen. Een paar van de woonvormen die je in ons magazine zal tegenkomen zijn Tiny Houses, containerwoningen, en een ecodorp. Naast de mooie beelden van deze huizen, kun je ook extra informatie over de huizen vinden en interviews met de bewoners lezen.

Het magazine laat mooi zien dat mensen op zoek zijn naar een manier van leven die minder belastend is voor het milieu. Dat kan door het beperken van het energieverbruik, maar ook door minder materieel bezit. De geïnterviewde woningeigenaren vertellen hoe goed dat bevalt. Kijk naar de verrassende woonvormen en laat je inspireren. Lees hier het magazine.